20110312

Složka Armády České republiky zaútočila na civilní objekt České televize

Příslušníci Vojenské policie Armády České republiky vnikli do budovy České televize vyzbrojeni automatickými zbraněmi. Jan Čermák tiskový mluvčí VP prohlásil "celkem jsme měli v akci 12 vojenských policistů".
ČT byla obsazena teroristy, napadena jinou armádou? Ne! Nebo považují soukromou bezpečnostní agenturu za nelegální soukromou armádu. V civilní budově se nacházeli civilní zaměstnanci. Ozbrojená armáda byla použita na civilní obyvatelstvo. Na záznamech jsou vidět 4 ozbrojenci s prsty připraveny u spouště.
Ze snímků není rozeznat v jakém stavu, je přepínač režimu střelby. Při útoku je náboj v nábojové komoře a zbraň odjištěna. Prohlášení, Jan Čermák tiskový mluvčí VP "vzhledem k tomu, že je budova zabezpečena soukromou bezpečnostní agenturou, byli jsme připraveni na jakoukoliv variantu i případného odporu při vstupu."
Citace Ministerstvo obrany České republiky,
Alexandr Vondra považuje způsob provedení policejního zásahu v budově ČT za neadekvátní dané situaci. „Po rozhovoru s náčelníkem Vojenské policie brigádním generálem Vladimírem Ložkem proto rozhodl o jeho postavení mimo službu až do vyšetření případu,“ uvedl mluvčí ministerstva obrany Jan Pejšek. Dále budou mimo službu postaveni plukovník Drahoslav Blažek a major Jaroslav Kolář, kteří jsou přímo odpovědní za způsob provedení policejního zásahu, doplnil Pejšek.

PS: Zdroje uvádějí, že armáda obsadila Veřejnoprávní média naposledy v roce 1968 za Sovětské okupace.

Zdroje:
http://zpravy.idnes.cz/ozbrojenci-vojenske-policie-odnesli-z-ceske-televize-pytle-dokumentu-1es-/domaci.asp?c=A110311_094554_domaci_cen
http://www.topky.sk/cl/11/1243830/VIDEO-CT-podava-po-zasahu-vojenskej-policie-trestne-oznamenie
http://www.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/kvuli-zasahu-v-ct-postavil-alexandr-vondra-mimo-sluzbu-nacelnika-vojenske-policie-52711/

Žádné komentáře: